İnternet Reklamcılığı Büyümeye Devam Ediyor

İnternet Reklamcılığı Büyümeye Devam Ediyor Nielsen’in sürekli olarak bildirdiği ve son olarak 2013’ün 3. çeyrek için yayınladığı reklamcılık endüstrisi büyüme verilerini açıkladı. Global Adview Pulse raporuna göre internet reklamcılığı 2012’nin 3. çeyreğine göre yüzde 32,4 büyüme göstererek reklam mecraları arasında en popüler ve en hızlı büyüyen kanal olduğunu gösterdi.

Nielsen’in sürekli olarak bildirdiği ve son olarak 2013’ün 3. çeyrek için yayınladığı reklamcılık endüstrisi büyüme verilerini açıkladı. Global Adview Pulse raporuna göre internet reklamcılığı 2012’nin 3. çeyreğine göre yüzde 32,4 büyüme göstererek reklam mecraları arasında en popüler ve en hızlı büyüyen kanal olduğunu gösterdi.

Türkiyenin de içersinde bulunduğu Avrupa pazarında reklam veren harcamaların ölçüldüğü raporda reklam sektörünün 2013 yılında toplam 3,2 oranında bir büyüme tespit edildiği belirtiliyor. Bu artış ile toplam 243,5 milyar dolarlık bir harcama söz konusu. Raporun devamını incelediğimizde Türkiye özelinde internet dünyasına gelen yatırımlar ile doğru orantılı olarak internet reklamcılığı da ciddi artışla büyüme içerisinde olduğu dikkatlerimizden kaçmıyor. İnternet reklamcılığının yanı sıra diğer reklam mecraları ise yüzde 5,1 ile outdoor ve yüzde 4,3’lük bir oran ile televizyon. Gerileme yaşayan mecralar ise yüzde 0,7 ile radyo, yüzde 1,1 ile dergi, yüzde 1,3 ile sinema ve en çok gerileme yaşana mecra ise yüzde 2,2 ile gazete olarak göze çarpmaktadır.

Rapora göre internet reklamcılığının bu artışına rağmen harcamalar bakıldığında çok farklı bir durum ortaya çıkıyor. İnternet reklamcılığı harcamaları toplam harcamanın içerisinde elde ettiği pay sadece yüzde 4,5 ile sınırlı. Buda klasikleşmiş mantalitenin hala revaçta olduğu anlamını taşıyor. Öyle ki harcamalarda ön büyük payı yüzde 57,6 ile televizyon ve ardından yüzde 18,8 ile gazeteler almaktadır.

Bölgesel Veriler ile internet reklamcılığı

İnternet harcamalarına bölgesel olarak baktığımızda ise Asya-Pasifik bölgesi yüzde 56,1 ile en büyük büyümeyi yapan bölge unvanında ipi göğüslüyor. En büyük düşüşü ise krizin etki gösterdiği ve bir süredir küçülmeye devam eden Avrupa gösterdi. Bu yılki düşüşün yüzde 3,8’lik olması ise 2010 yılından buyana alınan sonuçlar içerisinde ilk toparlanma sinyali olarak söyleyebiliriz.

internet reklamcılığı bölgesel

Bu paydada internet reklamcılığı harcamalarının giderek dahada artış göstereceğini tahmin etmekteyiz. Göstermiş olduğu büyümenin yanında harcamalardaki artışın bu seviyede sürekli kalması çok muhtemel gözükmemektedir.

Raporu daha detaylı olarak incelemek isterseniz buradan indirebilirsiniz.

Facebook Twitter Pinterest Blogger Addthis

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış, Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz.